29 d’octubre 2011

Versos enllà del camí

Imatge facilitada per Papallona Blava


La papallona enlaira el vol i tot el món es mou. De les seves ales volen paraules de poetes escampant somnis d’
Alegria,
Lluïssor,
Enyorances i
Silencis de color.
Aquesta és la descripció d’una papallona a qui li agrada la poesia, segons podem veure al seu blog, i també la prosa, com segurament anirem descobrint al compàs dels seus voleteigs.
Com a primera lectura ha fet una acurada tria, una altra de les seves característiques és el bon gust, d’un magnífic poeta català, Salvador Espriu. Gràcies, Papallona Blava, per haver-te decidit a acompanyar-nos.


La papallona eleva el vuelo y todo el mundo se mueve. De sus alas vuelan palabras de poetas esparciendo sueños de Alegría, Brillantez, Añoranzas y Silencios de color. (Lástima que con la traducción se pierda el acróstico)
Esta es la descripción de una mariposa a quien le gusta la poesía, según podemos ver en su blog,  y también la prosa, como seguramente iremos descubriendo al compás de sus revoloteos.
Como primera lectura ha hecho una cuidadosa elección, otra de sus características es el buen gusto, de un magnífico poeta catalán, Salvador Espriu. Gracias, Papallona Blava, por haberte decidido a acompañarnos.



 lectura


VERSOS ENLLÀ DEL CAMÍ


D'un vell color de plata

jo voldria que fossin

els meus versos: d'un noble,

antic color de plata.


Davant la mort, que porta

secrets senyals al rostre

que jo veig en mirar-me,

cerco amb ells extingides

veus del mar, pas de núvol,

les distants primaveres.


Trist i lliure, camino,

davant la mort que em mira,

a la llum, per la plata

antiga dels meus versos.


6 comentaris:

Papallona blava.

Gràcies a tu, Pilar, per acollir-me a la teva rotllana de paraules, dins aquesta sala on la lectura és un punt de trobada i amistat. Espero poder gaudir de la vostra companyia durant molt temps, tant com ho fet fins ara i, així, oferir-vos la meva petita aportació acotxada per a tots vosaltres.
Una abraçada i, un cop més, gràcies per obrir-me la porta d’aquesta sala que, a partir d’ara, serà un bonic recer per les meves ales de paraules.

Carme Rosanas

Una bonica lectura, papallona blava! Moltes gràcies a les dues.

Papallona blava.

Gràcies a tu per entrar dins la meva lectura, Carme.
Una abraçada !

PEPE LASALA

Precioso Pilar, esperaremos que mueva sus alas para leer esa prosa y esos versos que seguro son maravillosos. Un fuerte abrazo desde el blog de la Tertulia Cofrade Cruz Arbórea. http://tertuliacofradecruzarborea.blogspot.com/

Tatuagem

Lindos versos!

Saludos

Pilar

Pepe la sala, Tatuagem. Gracias por venir y comentar.

Tatuagem. ¡Creo que al final aprenderás nuestra lengua! ^0^

Gràcies!